oferte sejur cazare


Castelul Peles

Castelul Peles


Castelul Peles este situat in Statiunea Sinaia (la 44 km de Brasov si la 122 km de Bucuresti). Ca sa ajungeti aici puteti alege Drumul european E60 sau DN1. Daca doriti sa calatoriti cu trenul exista numeroase curse catre Valea Prahovei sau chiar direct catre gara din Sinaia.

Din punct de vedere istoric Castelul Peles este situat pe valea paraului Peles si reprezinta cea mai cunoscuta resedinta regala din Romania. Castelul Peles a fost construit intre anii 1875 si 1883.

Istoria castelului Peles a inceput practic atunci cand Carol I in anul 1872 a cumparat terenul si l-a angajat pe arhitectul german Wilhelm Doderer sa conceapa planurile castelului. Lucrarile au inceput in anul 1873, dar forma finala si cea actuala a constructiei a fost finalizata in anul 1914, deoarece pana atunci i-au mai fost anexate cateva cladiri precum: Camerele Gardianului, Economatul, Foisorul, Grajdurile Regale si Centrala Electrica. La constructie au lucrat peste 300 de mesteri adusi din toate colturile lumii.

Arhitectul Karel Liman care se ocupa de lucrari intre anii 1889 si 1903, realizeaza Pelisorul o copie mai moderna si la scara mai redusa a Castelului Peles care urma sa fie resedinta viitorului rege Ferdinand I si a reginei Maria.

Intre anii 1875 si 1914 pentru constructia Castelului Peles s-au cheltuit aproximativ 16 milioane de lei aur.

Castelul Peles este considerat unul dintre cele mai frumoase si grandioase castele din Europa. A fost primul castel electrificat avand uzina electrica proprie situata pe malul paraului Peles. Castelul avea inca de pe atunci lift interior, aspirator si incalzire centrala ceea ce pentru acea vreme era chiar grandios.

Castelul numara 170 de incaperi din care doar 10 pot fi vizitate de turisti. De asemenea castelul adaposteste colectii importante de picturi, sculpturi, armuri, covoare, tapiserii, mobila, statuete, obiecte de ceramica, vesela din aur, argint si portelan si vitralii.

Camerele care pot fi vizitate de turisti poarta denumiri precum: Sala Maura, Salonul Florentin, Sala Coloanelor, Sala de Concerte si Sala Armelor.

Holul de la intrare este confectionat din lambriuri de lemn de nuc cu basoreliefuri si statuete. Cel mai grandios lucru il reprezinta plafonul mobil din sticla , care este actionat de un motor electric sau manual si care reprezenta un element surpriza pentru vizitatorii regelui.Acasa    Mai departe ? >>
 
sitemap     hoteluri Mamaia     vile Mamaia Sat     vile Eforie Nord     hoteluri Eforie Sud     vile Costinesti     Hoteluri Olimp    
Hoteluri Neptun     Hoteluri Jupiter     hoteluri Cap Aurora     Hoteluri Venus     Hoteluri Saturn     Hoteluri Mangalia     hoteluri Albena